Avsnitt 11: Kål, metapumpa och #delafrödelamat

Avsnitt 11: Kål, metapumpa och #delafrödelamat
Angripen kålrotsblast i Mimmis odling.

I avsnitt elva pratar vi mest av allt om kål, gurka, metapumpsodling och hashtagen #poseramedätbart men också en hel del om det halvusla med klimatjippon, individens ansvar och ljuset i mörkret – Gröna fingrar Svart Jords fröbytarkedja! #delafrödelamat Ett ypperligt sätt att dela med sig av det man har i överflöd och få sådant men saknar eller ännu inte upptäckt till priset av ett par frimärken.

Download this episode (right click and save)

Såhär går fröbytarkedjan till:
Ett antal fröpåsar med frön vi kan avvara eller vill sprida läggs i ett rejält kuvert tillsammans med en adresslista. Brevet postas sedan till det första namnet på adresslistan. Mottagaren plockar ut några av de frön hen vill ha och lägger till frön hen vill skicka vidare. Sedan stryker hen över sitt namn på listan och postar sedan brevet vidare till nästa namn inom en vecka. Och så rullar det vidare. Vilket innebär att innehållet i brevet alltid förändras och formas utifrån deltagarna. Man kan aldrig veta vad som kommer dimpa ner i brevlådan annat än en ljuvlig överraskning av frön att botanisera bland mitt i höst- och vintermörkret!

Vill du vara med? Mejla då din postadress till gronafingrarsvartjord@gmail.com

Det går bra att anmäla sitt deltagande till och med den 29 oktober, därefter roddar vi ihop allt och den 1 november skickas brevet. Kul! Tycker vi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *