Avsnitt 12: Att cykla med Inte bara morötter

Avsnitt 12: Att cykla med Inte bara morötter

 

I avsnitt tolv har vi med oss Sofia Nygren som just nu cyklar genom södra Sverige med skriv- och fotoprojektet Inte bara morötter  – ett projekt där hon utforskar självhushållningens svårigheter och glädjeämnen (projektets blogg och facebook).  Samtalet med oss kretsar ganska mycket kring begreppet självhushållning men vi dyker även ner i jordbrukshistoria och bygemenskap och snuddar vid att resa på ett personligt plan – och att förflytta sig fysiskt med cykel.

Matilda och Sofia driver tillsammans bloggen Lantiscyklisterna så att samtalet handlar en hel del om cyklar, lastcyklar, landsvägar och lifesaving gears är inte så konstigt. Dessutom påminner vi om vår fröbytarkedja #delafrödelamat! Mer info om hur det går till finns längre ner i inlägget.

Som vanligt kan ni lyssna via podbean, Itunes, här på bloggen eller i lokalradion HitzFM Sommenbygd.

Download this episode (right click and save)

Såhär går fröbytarkedjan till:
Ett antal fröpåsar med frön vi kan avvara eller vill sprida läggs i ett rejält kuvert tillsammans med en adresslista. Brevet postas sedan till det första namnet på adresslistan. Mottagaren plockar ut några av de frön hen vill ha och lägger till frön hen vill skicka vidare. Sedan stryker hen över sitt namn på listan och postar sedan brevet vidare till nästa namn inom en vecka. Och så rullar det vidare. Vilket innebär att innehållet i brevet alltid förändras och formas utifrån deltagarna. Man kan aldrig veta vad som kommer dimpa ner i brevlådan annat än en ljuvlig överraskning av frön att botanisera bland mitt i höst- och vintermörkret!

Vill du vara med? Mejla då din postadress till gronafingrarsvartjord@gmail.com

Det går bra att anmäla sitt deltagande till och med den 29 oktober, därefter roddar vi ihop allt och den 1 november skickas brevet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *