Matilda

Matilda

Matilda är på ytan väldigt glad och driftig. Hon är alltid med på nya utmaningar och är inte rädd för att försöka förverkliga det hon drömmer om. Bakom fasaden lurar dock återkommande depressioner och ett liv där psykisk ohälsa ständigt är mer eller mindre närvarande. Kanske är det därför hon alltid försöker följa sitt hjärta? Det måste kännas lustfyllt och meningsfullt annars tar ångesten över.

Hennes miljöengagemang startade naivt med en önskan att rädda världen från klimatförändringarna i tidiga tonåren och egentligen är den önskan fortfarande lika naivt sann. Vi måste förändra inte bara vårt eget sätt att leva utan hela samhället för att kunna fortsätta leva på denna, vår enda, planet. Matilda börjar med sig själv och försöker vara ett gott exempel. Inget kött, ingen bil, inget flyg, sparsam konsumtion, odling för självhushåll, bin för pollinering och honung, höns för ägg, solceller på taket osv.  Hon cyklar även mycket, framförallt elcykel, och brinner för att främja cyklandet som ett alternativ till bilen.

Hon har sen början av 2000-talet varit medlem i Miljöpartiet de gröna och har också haft förtroendeuppdrag på kommunal nivå.

I november 2010 flyttade Matilda till den plats hon bor nu utanför Tranås på småländska höglandet. Sen dess har det grävts ca 250m2 land för grönsaksodling samt byggts tre växthus på totalt 50m2. Just nu byggs ett superväxthus som är en utbyggnad på bostadshuset med en yta på ca 40m2 varav hälften ska vara odlingsytan och 6-7 meter i takhöjd. Matilda älskar växthus!

På gården bor hon med sin make Jon och deras två små barn, samt tre katter, ett gäng bikupor och förhoppningsvis snart höns igen.

Sen 2011 har Matilda haft eget företag som konsthantverkare och säljer bl.a handfärgat ullgarn och ylletyg på www.forsarla.wordpress.com.

Sedan 2013 har hon jobbat på Vadstena folkhögskola med deras hantverkskurser och nu 2018 börjar hon också jobba på Sommenbygdens folkhögskola med deras nya kurser i hantverk, odling och självhushåll.


Men livet ska inte fyllas med lönearbete. Det finns så mycket annat som är viktigare, roligare och mer utvecklande. Typ som att podda, odla, njuta och älska.