Mimmi

Mimmi

 

Den strikta, tabellälskande dämpade delen av duon. Tageteshataren som odlar två olika sorters tagetes.

Mimmi är nybyggaren och utbölingen som flyttat från den östgötska slätten till höglandets skog och sten. Energirik, ljudkänslig och med en hjärna som ibland går upp i tornado-mode. Hon har en bred bakgrund efter tio år som anställd inom omsorgen och ungefär lika många år som deltidsstudent. Oviljan att lyda någon annan har lett henne på en slingrig väg från en utbildning inom bild och form, via entreprenörskap och CSR till miljövetenskap och odlande. 

I hennes  bagage finns fristående kurser motsvarande en högskoleexamen inom marknadsföring och miljövetenskap med inriktning mot klimatförändringar, samhället och konsumenter samt en folkhögskoleutbildning inom odling för självhushåll. Hon bryter odlingsmark, odlar, ändrar och styr. Tar hand om hönsen och renoverar efter byggekologiska principer ch drömmer om andelsjordbruk, gårdsbutik och och en prunkande trädgård – gärna maxad för pollinatörer och den biologiska mångfalden och med smarta samplanteringar.

Idag består odlingen av ungefär 200kvm frilandsbäddar och ett tunnelväxthus på 24 kvm i zon 4/5. Näringsfattig morängjord är utgångspunkten – täckodling, kompost och gröngödsling är metoderna. Än så länge odlas bara ettåriga blommor och grönsaker, men idéer kring perenna land börjar formas. Hybrider är bannlyst, kulturarvssorter och ekologiska fröer en självklarhet. Lite lagom bakåtsträvande landsbygdsromantik med inslag av permakultur helt enkelt .