#deladstyrkadubbelstyrka

Chilifrökedja

Eftersom vi i förra omgången av frökedjan #delafrödelamat fick så många olika sorters chili så gör vi nu en alldeles egen chilifrökedja. Det finns ju så oerhört många spännande, annorlunda och vackra sorters chili!

Brevet postas den 1 september och sista anmälningsdag är 20 augusti. Anmälan är stängd.

Du anmäler dig genom att skicka ett meddelande via Facebook eller Instagram (obs: inte som en kommentar) eller genom att skicka ett mejl till gronafingrarsvartjord@gmail.com

I din anmälan vill vi ha din fullständiga postadress (förnamn, efternamn, gatuadress, postnummer och postort). Skriv också att det är just CHILIFRÖKEDJAN du vill anmäla dig till.

Att anmäla sig är kostnadsfritt, men när fröna väl når dig är det du som ansvarar för att skicka dem vidare. Du kommer alltså att betala för porto samt emballage till nästa person på adresslista.

 

Så här funkar våra frökedjor:

Du anmäler dig och hamnar på en av adresslistorna. Den 1 september postar vi frökedjan till den som står överst på listan.

I kuvertet finns chilifrön, en adresslista och ett blad med information.

Första person på listan väljer ut de frön hen vill ha, lägger i frön hen vill skicka vidare, stryker sig själv på adresslista och postar brevet vidare till nummer 2 på listan. Och så fortsätter det tills hela adresslista har mottagit försändelsen och den har återvänt till oss.

Du får gärna skriva till oss via mail, Instagram eller Facebook när frökedjan passerat dig. Eller lägga upp en bild på sociala media med #deladstyrkadubbelstyrka eller #grönafingrarsvartjord så vet vi hur det går för kedjan.

Det är ok att lägga till egenodlade frön men se då till att märka upp påsarna tydligt med vad de innehåller, var det odlats och av vem. Exakta sortnamn är däremot inte ett krav.

Kom ihåg att i denna frökedja vill vi endast ha chilifrön.

Frökedjan vilar på solidaritet, det är därför inte ok att lägga i frön menade till enskilda personer, exempelvis oss kedjestartare, i försändelsen eller på annat sätt gynna enstaka deltagare.

Skicka vidare en försändelse du själv skulle vilja få! Undvik gärna frödubbletter, emballera väl och var noga med att posta med rätt porto till rätt adress.